Durumvete pasta och färskpasta som MAKKARONI använder vid tillagningen av sina rätter kommer från den bästa durumvete. Rent vatten och durumvete.

Sedan det som händer är ren magi: ett arbete där mästerliga pastatillverkare möter moderniteten med innovativa maskiner. En blandning av matkultur och kärlek.

MAKKARONI använder sig av bara äkta italienska pasta, producerad med italienska ingredienser: en omisskännlig smak. Hjärtat i produktionen: ingredienser och bearbetning, teknisk modernitet och antikt hantverk.

Basen för pastabearbetningen är bronsdragning och långsam statisk torkning i minst två dagar och vid låg temperatur. Denna metod gör att du kan få en pasta som håller näringsämnena från de använda råvarorna intakta, i alla långa och korta format.

Detta är grundläggande när du vill lämna mer än ett varumärke, ett minne: en kulinarisk upplevelse av riktiga och enkla aromer. Därför är valet av råvara grundläggande.

När det gäller mjölet måste det senare framställas av lättmald vete, med ett begränsat antal malvarv för att behålla doften. Sedan är ritning en av de viktigaste faserna i beredningen av högkvalitativ pasta. Just därför används speciella bronsformar vid ritning, och vidare låga temperaturer där torktiden kan variera beroende på väderförhållandena (40/45° under 24/48 timmar) på ramar i statiska celler.

Denna process resulterar i en pasta med en speciell grovhet som kan absorbera alla typer av kryddor. Resultatet är verkligen läckert!